De kracht van ons evenement zit in de grote verscheidenheid aan bands die wij elk jaar samenbrengen. De ervaring van een scala aan kleuren en smaken uit verschillende culturen maakt de Internationale Taptoe Belgie uniek. We werken elk jaar erg hard om de beste bands van over de hele wereld bijeen te brengen en u te voorzien van een fantastische ervaring. Hier vindt u een kleine collectie van de bands en artiesten die wij de afgelopen jaren met veel trots hebben mogen ontvangen.

Reünie Orkest Artillerie Trompetter-korps

(ROA)​

‘T HARDE, NEDERLAND

Het ROA, Reünie Orkest Artillerie Trompetterkorps is hoofdzakelijk geformeerd uit voormalig dienstplichtige militairen die als muzikant waren ingedeeld bij het Artillerie Trompetterkorps.Na de opheffing in 1995 werd in het kader van de viering van het 325-jarig jubileum van het Wapen der Artillerie op 24 november 2001 een reünieorkest opgericht.Sinds de eerste repetitie op 15 december 2001 komen de ongeveer 60 muzikanten uit alle windstreken van Nederland bijeen en repeteert het ROA iedere drie weken op zaterdag in de Legerplaats bij Oldebroek (LbO) in ’t Harde.

Zij doen dit vrijwillig en onbetaald. Inmiddels is het orkest door het Impresariaat Militaire Muziek van de Nederlandse Strijdkrachten officieel erkend als reünieorkest. Dit impliceert dat men regelmatig bij officiële festiviteiten in binnen- en buitenland zoals Parades, Veteranen dag, Prinsjesdag (jaarlijkse opening van het parlement), Herdenkingen en de Nationale Militaire Taptoe wordt ingeschakeld.”

Koop nu uw tickets!