De kracht van ons evenement zit in de grote verscheidenheid aan bands die wij elk jaar samenbrengen. De ervaring van een scala aan kleuren en smaken uit verschillende culturen maakt de Internationale Taptoe Belgie uniek. We werken elk jaar erg hard om de beste bands van over de hele wereld bijeen te brengen en u te voorzien van een fantastische ervaring. Hier vindt u een kleine collectie van de bands en artiesten die wij de afgelopen jaren met veel trots hebben mogen ontvangen.

Fanfare korps Nationale Reserve (FKNR)​

AMERSFOORT, NEDERLAND​

De Fanfare van het Korps Nationale Reserve (FKNR) is een van de vier orkesten van de Koninklijke Landmacht. Het fanfarekorps is in 1986 als tamboerkorps opgericht in Breda. Het orkest bestaat geheel uit reservisten en telt, wanneer alle functieplaatsen bezet zijn, 50 muzikanten. De uitvalsbasis van het orkest is de Bernhardkazerne in Amersfoort. De dirigent van de FKNR is kapitein Alfred Willering. Het orkest treedt voornamelijk op voor het Korps Nationale Reserve, de Koninklijke Landmacht en het Ministerie van Defensie. Ook treedt de FKNR op voor civiele organisaties die bij het Impresariaat Militaire Muziek Krijgsmacht muzikale ondersteuning hebben aangevraagd.

Het orkest staat onder de vakkundige leiding van Chef-dirigent kapitein Alfred Willering en Tambour-maître Adjudant Kees Jan van Loveren

Belangrijke, jaarlijks terugkerende optredens zijn: Prinsjesdag, het defilé in Den Haag ter gelegenheid van de Nederlandse Veteranendag en de Netherlands Military Tattoo in Rotterdam. Enkele malen per jaar treedt het orkest ook op in het buitenland.

Voor speciale gelegenheden, zoals herdenkingen of begrafenissen, heeft het orkest de beschikking over een koperensemble. Dit ensemble varieert in bezetting en kan worden aangepast aan de gelegenheid waar gespeeld wordt.

Een zeer geliefd en veel gevraagd ensemble van de FKNR is het combo. Dit combo bestaat uit 6 muzikanten en brengt populaire muziek uit allerlei genres. Het combo is bij uitstek geschikt om bijvoorbeeld recepties muzikaal luister bij te zetten.

Koop nu uw tickets!