De kracht van ons evenement zit in de grote verscheidenheid aan bands die wij elk jaar samenbrengen. De ervaring van een scala aan kleuren en smaken uit verschillende culturen maakt de Internationale Taptoe Belgie uniek. We werken elk jaar erg hard om de beste bands van over de hele wereld bijeen te brengen en u te voorzien van een fantastische ervaring. Hier vindt u een kleine collectie van de bands en artiesten die wij de afgelopen jaren met veel trots hebben mogen ontvangen.

Fanfare “Bereden wapens” – Bicycle

Vught, Nederland

De Fanfare ‘Bereden Wapens’ (FBW), met als thuisbasis de van Brederodekazerne in Vught,  verzorgt de muzikale ondersteuning van ceremoniële en protocollaire activiteiten binnen en buiten de landmacht. Hierbij valt te denken aan optredens voor het Koninklijk Huis, Prinsjesdag, beëdigingen, commando-overdrachten en herdenkingen. Daarnaast geeft het orkest concerten, zogenaamde relatie- of goodwillconcerten. Deze worden in de regel door de militaire commandant aangeboden aan de civiele bevolking in zijn regio om de goede contacten in stand te houden. Verder neemt het orkest deel aan taptoes in binnen- en buitenland. Omdat de FBW tevens de tradities van het Korps Wielrijders handhaaft, verzorgt het orkest af en toe optredens op de fiets. Het orkest staat onder leiding van dirigent ritmeester Harold Lenssen.

The Mounted Regiments Band, which is based at the Van Brederode Barracks in Vught, provides musical support in the context of ceremonial and other formal occasions in and outside the army, including performances for the Royal House, Prinsjesdag (the official opening of Parliament), swearing-in ceremonies, changes of command and commemoration ceremonies. In addition, the band performs goodwill and relations-building concerts. Such concerts are usually presented by the military commander to the civilian residents in his region to maintain good relations with the residents. The band also participates in military tattoos in the Netherlands and abroad. The band continues the traditions of the Bicycle Corps, which is why it sometimes performs on bicycles. The conductor of the band is Captain Harold Lenssen.

 

Fanfare ‘Bereden Wapens’
Fanfare ‘Bereden Wapens’

Koop nu uw tickets!