De kracht van ons evenement zit in de grote verscheidenheid aan bands die wij elk jaar samenbrengen. De ervaring van een scala aan kleuren en smaken uit verschillende culturen maakt de Internationale Taptoe Belgie uniek. We werken elk jaar erg hard om de beste bands van over de hele wereld bijeen te brengen en u te voorzien van een fantastische ervaring. Hier vindt u een kleine collectie van de bands en artiesten die wij de afgelopen jaren met veel trots hebben mogen ontvangen.

Crescendo

Nederland

Alles begon rond de eeuwwisseling met het oprichten van muziekgroepjes om op feestdagen het alledaagse leven op te vrolijken. Dit fenomeen groeide uit tot een soort statussymbool, waardoor elk dorp zijn eigen korps oprichtte, en zo ook het dorp “Opende”. Na een bezoek aan het stadspark in Groningen begin jaren twintig, werd begonnen met het inzamelen van geld en het zoeken naar instrumenten. In die tijd liep men vaak een hele zaterdag van de kaleweg naar de puntpaal. Men ging bij huizen langs en speelde koralen voor drie cent per lied. In een goed jaar kon dit wel oplopen tot honderd gulden. Jeen Baron werd door de leden aangesteld als dirigent en zo werd Crescendo uit Opende op 11 februari 1922 een feit.

Vanaf 1926 speelde Crescendo in de Gereformeerde kerk in Opende en zodoende wist men als “Cantorij” de instrumenten tijdens de oorlogsjaren uit de handen van de bezetter te houden. Het eerste jubileum in 1947 werd zowel muzikaal als financieel een succes. De heer C van der Veen uit Kornhorn werd dirigent en langzamerhand steeg het ledental en werden er prijzen behaald. Vooral toen begin jaren vijftig Jan Overzet voor Crescendo kwam te staan. Overzet had de leiding over het kleine koper bij het opleidingsinstituut voor harmonie en fanfarekorpsen.

Bovendien had hij ervaring in lesgeven en het omgaan met jeugdmuzikanten.

Tussen 1950-1960 nam Crescendo met succes deel aan verschillende wedstrijden in de regio.

Crescendo fietst op Batavus fietsen, type Old Dutch. Diverse van deze fietsen zijn aangepast aan het instrumentarium van Crescendo. Zo hebben sommige fietsen speciale standaards, waardoor ze tijdens de loopfragmenten in de show rechtop blijven staan. Onder andere de saxofonisten, de sousafonisten en de drummers hebben aangepaste sturen op hun tweewielers, om het musiceren mogelijk te maken.

Koop nu uw tickets!